quinta-feira, 19 de julho de 2007

Suiker - het witte gif

July, 2007





GERAFFINEERDE SUIKER, HET LEKKERSTE GIF OP AARDE

In 1957 werd aan Dr. William Coda Marin gevraagd wat het verschil is tussen voedsel en gif. Het antwoord van Dr. Martin was dat medisch gezien onder gif alle substanties worden verstaan die op, in of door het lichaam gemaakt of gebruikt worden welke ziektes veroorzaken. Lichamelijk gezien zijn het alle substanties die de activiteit van een katalysator (omzetter) verstoren of tegengaan in ons lichaam zoals enzymen, hormonen etc. In het woordenboek wordt onder gif verstaan iets dat negatieve werking heeft of tweedracht zaait.

Geraffineerde suiker voldoet al deze bovengenoemde criteria omdat het net zoals we boven bij alcohol – welke voor het grootste deel uit suiker bestaat – gezien hebben alle voedingsstoffen zoals aminozuren, mineralen, vitaminen, enzymen, essentiele olieen etc. uit het lichaam verwijderen, een gigantische zuur producerende werking heeft door de uitscheidings- en afvalstoffen van virussen, bacterien, schimmels, parasieten en prionen welke suiker als hoofdvoedsel kennen, de basis oorzaak van vele van onze gebitsproblemen is, je dik en vet maakt en alles op zijn baan door het lichaam kapotmaakt en vernietigd. Geraffineerde suiker is na elektromagnetische straling en elektrische golven het gevaarlijkste middel dat ooit door de mensheid ontwikkeld is en in nagenoeg al onze voedingsmiddelen (geen levensmiddelen) wordt gebruikt als smaakmaker en conserveringsmiddel. Wij voorspellen dat iedereen die vandaag last heeft van stress, allergie en/of chronisch ziek is zeer snel (binnen 2-6 weken) opknapt wanneer hij VOLLEDIG stopt met het eten of drinken van suiker houdende producten. Gebruik tijdens deze periode ook geen natuurlijke suikers uit fruit welke te snel zijn. Groenten etc. bevatten voldoende natuurlijke suikers om in uw dagelijkse behoefte te voorzien. Na de periode van 2-6 weken kunt u langzamerhand weer fruit toevoegen zolang dit maar goed valt.

Alle bekende ziekten zoals ADHD, Reuma, Kanker, Hart en Vaatziekten, Suikerziekte, Geheugenverlies, Verslavingen etc. etc. etc. hebben fysiek als basis de inname van geraffineerde suiker. Koop eens voor twee tot vier weken alleen produkten bij uw reform of Eko winkel in de buurt. Wanneer u hierbij ook nog eens de 27 geestelijke stress veroorzakers en onverwerkt verleden begint op te lossen dan zult u waarlijk zien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Of je allergisch voor geraffineerde suiker bent kan simpelweg getest worden in het ziekenhuis m.b.v. een glucose tolerantie test. De hele medische 3D wetenschap en voedselindustrie zal net zoals de tabaksindustrie op haar grondvesten schudden wanneer de uitslagen van deze testen in de openbaarheid gebracht worden. Suiker maakt meer slachtoffers per dag dan alle doden en gewonden van oorlogen en ongevallen p/d bij elkaar opgeteld.

In de afgelopen jaren is geraffineerde suiker voor ons het belangrijkste voedingsmiddel geworden. In bijna ieder product dat u tegenwoordig koopt zit geraffineerde (dode) suiker. We zijn opgevoed met de illusie dat suiker snel energie verschaft, gezond en lekker is. Het resultaat is dat bijna de hele wereldbevolking verslaafd is geraakt aan een van de meest giftige chemische stoffen die ons lichaam tot zich kan nemen. Door het massale gebruik van suiker wordt zelfs verondersteld dat de negatieve gevolgen groter zijn dan die van tabak en alcohol samen. De Wereld Gezondheids Organisatie (WGO) ziet tandbederf - een regelrecht gevolg van suikerconsumptie - zelfs als de derde volksziekte na kanker en hart- en vaatziekten. Vooral onze jeugd die al extreem blootgesteld wordt aan de andere stress/allergieveroorzakers is de grootste klant van de suikerindustrie. Gaat er wel eens een dag voorbij dat uw kinderen niet volgestopt worden met alle vormen van suiker die er maar bestaan. Het zal ons dan ook niet verbazen dat niet de ouderen maar de jeugd straks de grootste chronische kostenpost van de gezondheidszorg wordt. Het tempo waarmee onze jeugd gifdepots in het lichaam aan het vormen is, is vele malen hoger dan de vorige generaties.

Waarom is suiker zo gevaarlijk voor onze gezondheid
Ten eerste zorgt het voor tandbederf. Ten tweede is het net zoals tabak, koffie en alcohol uitermate verslavend. Probeer maar eens drie dagen geen suiker te eten. De afkick-verschijnselen zoals stress, trillen, irritatie, zweten etc. voel je door het hele lichaam heen. Dit is trouwens ook het probleem van de meeste dieet. Veel mensen kunnen wel tegen het feit dat ze minder van bepaalde zaken moeten eten maar worden de eerste dagen van het diëten constant geconfronteerd met het feit dat het lichaam om een suiker "shot" vraagt en ontgiftingsverschijnselen gaat vertonen. Deze behoefte neemt vaak pas na 3-7 dagen af. Misschien zou Kava Kava + hier tijdelijk uitkomst kunnen bieden om de vervelende afkick- ofwel herinneringsverschijnselen van vermageren te neutraliseren. Het suiker behoefte geheugen van het lichaam wordt op deze manier tijdelijk stilgelegd. Natuurlijk heeft u geen last van afkick verschijnselen wanneer u de daadwerkelijk oorzaak van uw suiker verslaving oplost middels het neutraliseren van de 27 geestelijke stress veroorzakers en onverwerkte verleden. Wist u trouwens dat wanneer je de innerlijke oorzaak van je suiker, alcohol, koffie, drugs, medicijnen, tabak verslavingen eerst innerlijk oplost je automatisch stopt met het uiterlijke gebruik van deze ziek makende en vaak dodelijke substanties. Dus zijn er ook geen goede voornemens en wilskracht meer nodig om te stoppen met dergelijke substanties.

Ten derde veroorzaakt suiker hypoglycaemie. Om de werking van hypoglycaemie op uw lichaam te begrijpen leggen we u eerst uit welk oorzakelijk verband er tussen levensmiddelen en hypoglycaemie kan bestaan. Onze organische en anorganische voeding bestaat vooral uit:

0. eiwitten (ketens van aminozuren) welke vooral in dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen zoals vlees, vis, melkproducten, peulvruchten en eieren voorkomen.

1. vetten welke zowel in dierlijke als plantaardige producten zoals vlees, boter, kaas, olie, vis etc. voorkomen.

2. koolhydraten of gluciden (koolstof, waterstof en zuurstof moleculen) die vooral in suiker of zetmeel houdende producten zoals fruit, aardappelen, brood, rijst, snoep, honing etc. voorkomen.

3. voedingsvezels die we vinden in verse groenten zoals sla, prei, spinazie, witlof, fruit, peulvruchten en onbewerkte granen.

Vooral de koolhydraten zorgen voor de problemen. Na het eten van koolhydraten schiet door de productie van glucose - naast de directe primaire energie de belangrijkste indirecte brandstof van uw lichaam - uw bloedsuikerspiegel na ongeveer een half uur omhoog. De alvleesklier zorgt hierna voor de aanmaak van het hormoon insuline waardoor de glucose kan doordringen in ons weefsel waarna de bloedsuikerspiegel weer omlaag gaat. De opgenomen glucose kan nu als energie gebruikt worden. Wanneer er meer insuline door een verstoorde alvleesklier geproduceerd wordt dan nodig is om de glucose te verwerken wordt het in de voeding aanwezige vet opgeslagen als vetreserves.

We kennen twee soorten koolhydraten. Snelle en langzame. Snelle koolhydraten waartoe geraffineerde suiker, honing, fruit glucose en sacharose behoren worden snel door het lichaam opgenomen (snelle energie) en langzame koolhydraten zoals zetmeel welke een verandering moeten ondergaan in het spijsverteringsproces voordat ze omgezet kunnen worden tot enkelvoudige suikers (glucose). Tegenwoordig worden koolhydraten dan ook ingedeeld in een glycemische index hetgeen het vermogen om glucose te produceren en de bloedsuikerspiegel te verhogen aangeeft. Is de glycemische index hoger dan 50 dan praten we over slechte koolhydraten. Is deze lager dan 50, dan spreken we over goede koolhydraten. In de slechte categorie vallen suiker in al haar vormen (dus ook alcohol) en witte zetmeel producten. Vooral wanneer slechte koolhydraten gecombineerd gegeten worden met vetten worden er constant vetreserves opgebouwd.

Wanneer je dus echt dik wilt worden moet je constant combinaties van slechte koolhydraten en vet eten. Voedingsvezels hierintegen, zorgen naast de instandhouding van een gezond maag-darmkanaal dus spijsvertering voor een verlaging van het glucosegehalte in uw bloed. Eiwitten en vetten hebben we het hardst nodig in onze voeding vanwege een aantal aminozuren en vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Eiwitten beschermen de spieren tegen cortisone ofwel verzurings aanvallen welke het spier en bindweefsel afbreken. Verkrampte mensen zouden dit tekort dan ook moeten aanvullen met bijvoorbeeld bonen. Koolhydraten zijn van veel minder belang aangezien ons lichaam zelf in staat is uit onze vetreserves glucose aan te maken. Mochten uw reservevetten nu helemaal op zijn en uw lichaam weer op zijn oude gewicht zitten dan maakt het lichaam geheel zelfstandig een minimale reserve voorraad aan op basis van haar overlevings- en compensatie systemen. Deze overlevings en compensatie systemen hebben er tijdens de tweede wereldoorlog voor gezorgd dat mensen in concentratiekampen in staat waren op nog geen 700 calorieën (normaal 2500) per dag jarenlang te overleven.

Wanneer een mens dit soort extreem lage hoeveelheden voedsel binnenkrijgt zal het lichaam na verloop van tijd haar behoefte aan calorieën automatisch verlagen. Wanneer je dan opeens weer normaal gaat eten - hetgeen veel voorkomt met mensen die met een dieet stoppen - zal het overlevingssysteem direct vetreserves gaan opbouwen om op de volgende honger periode voorbereid te zijn. U zult nu ook begrijpen dat de meeste diëten niet werken omdat door het steeds opnieuw beginnen en stoppen van een dieet er steeds grotere vetreserves opgebouwd worden door uw lichaam. Dit wordt ook wel de grote calorie valkuil genoemd. Wanneer u dus zou stoppen met het eten van suiker en witte zetmeel producten en tevens geen vetten meer in combinatie met de overige koolhydraten eet is naast uw suiker ook pas uw vetzucht probleem opgelost. Over het algemeen stoppen nu de populaire boekjes die op de glycemische index gebaseerd zijn met hun adviezen. Dat een door de 7 lichamelijke, 27 geestelijke stressveroorzakers en onverwerkt verleden verstoorde alvleesklier wel eens een veel groter probleem kan zijn wordt voor het gemak dan ook bijna altijd vergeten.

Pas wanneer we de 7 + 27 stressveroorzakers en onverwerkt verleden geneutraliseerd hebben zal ook de alvleesklier net zoals de andere organen in staat zijn weer optimaal te functioneren. We pakken op deze manier dan ook de daadwerkelijke oorzaak van teveel suikeropname en dik worden aan en hoeven ons op deze manier veel minder druk te maken over wat we wel en niet mogen eten en drinken. Bij een door de alvleesklier gereguleerde optimale insuline afscheiding worden immers geen vetreserves meer opgebouwd en zullen tevens de overtollige suiker en zetmeel producten keurig door uw lichaam worden uitgescheiden zonder dat ze u lichaam onnodig met deze giftige stoffen zullen bezwaren. Maar wat heeft dit hele verhaal met hypoglycaemie te maken en waarom is dit zo belangrijk. Wanneer door het niet functioneren van de alvleesklier en de constante glucose toevloed een permanente overproductie aan insuline (hyperinsulinisme) ontstaat heeft u steeds een te lage bloedsuikerspiegel. De symptomen van een te lage bloedsuikerspiegel passen weer prachtig in het rijtje van stress symptomen. Geïrriteerdheid, vermoeidheid, angst, hoofdpijn, overmatig zweten, klamme handen, braakneigingen etc. Mensen die aan deze symptomen lijden grijpen dan ook snel naar snoep of alcohol. Middelen die de bloedsuikerspiegel weer snel op peil brengen. Het probleem is echter dat deze mensen in een vicieuze cirkel van hyperinsulinisme en vraatzucht en/of alcoholisme terecht komen waarbij het van kwaad tot erger gaat. In de huidige suiker samenleving is de bloedsuikerspiegel van bijna alle mensen chronisch te laag en is hypoglycaemie een van de grootste volksziekten aan het worden.

De enige oplossing is de 7 + 27 stress en onverwerkt verleden veroorzakers te elimineren en/of ons voedingspatroon te veranderen (geen consumptie van wit producten, geraffineerde suiker, koffie, sterke thee, softdrinks, alcohol en gedroogd fruit) waardoor het lichaam na een paar weken (2-6) het automatisme van insuline overproductie langzaam terug brengt naar een evenwichtige waarde tussen glucose en insuline. Toevallig ontdekte wij ook de connectie tussen hypoglycaemie en ouderdoms stress. Het klink misschien tegenstrijdig maar bij een aantal mensen die ouder (40-45 jaar) worden neemt de overproduktie van insuline door de verminderde hormonen aanmaak en de daaruit resulterende lage bloedsuikerspiegel af. Hierdoor is het mogelijk dat de stress sympthomen vanzelf langzamerhand 5-10 jaar verdwijnen. Deze leeftijd valt trouwens ook samen met overgangsfase 3 van ieder mens. Gedurende deze overgangsfasen zijn al uw regulatiesystemen al flink op hol (bandbreedte migratie) en bent u meer vatbaar voor ziekten. De meeste mensen willen echter niet 5-10 jaar wachten voordat hun lichaam zelf het evenwicht weer gevonden heeft en terecht. Drie maal in je leven 5-10 jaar in absolute lichamelijke chaos te verkeren is soms weleens teveel gevraagd om met opgeheven hoofd te dragen. De wetenschap echter dat dit bij iedereen in meer of mindere mate drie keer zal voorkomen zal de manier waarop we naar ziekte en gezondheid kijken echter drastisch veranderen.

Ten vierde veroorzaakt suiker een tekort aan o.a. vitamine B. Dit komt omdat vitamine B nodig is voor het opnemen van koolhydraten waaruit suikers dus voor het grootste gedeelte bestaan. Aangezien suiker zelf net zoals alle andere geraffineerde zetmeel of "WIT" producten zoals witte pasta’s, witte rijst, witte bloem, witbrood etc. helemaal geen B vitaminen bevatten staat dit dus gelijk op roofbouw op uw zenuwstelsel. De B vitamines zijn naast calcium en magnesium immers van vitaal belang voor het goed functioneren van dit communicatiesysteem. Maar ook aan stress gerelateerde symptomen zoals chronische vermoeidheid, leermoeilijkheden, concentratie en geheugen problemen kunnen door deze tekorten veroorzaakt worden.

Het vijfde en vaak meest onderschatte probleem is de relatie tussen suiker en schimmelvorming, waarbij vooral Candida Albicans een centrale rol speelt. Wordt de balans tussen goede en slechte schimmels al behoorlijk verstoord door het overmatige gebruik van antibiotica, anticonceptie-pillen, amalgaam en straling dan doen we er met suiker nog een behoorlijke schep bovenop. Zoals we al gezien hebben, vermenigvuldigen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten zich in hoog tempo wanneer de suikerconsumptie door ons lichaam wordt opgevoerd. Doe de test maar eens als je griep hebt. Eet de ene dag geen suiker (alcohol) en de volgende dag wel. De snotter, keelpijn, zweten, trillen en hoofdpijn symptomen zullen drastisch toenemen als je suiker tijdens de griepperiode gebruikt. Heb je dus al een verstoorde balans en immuunsysteem door de andere stressveroorzakers dan is het net alsof je benzine op het vuur gooit wanneer je suiker eet. Dit komt zoals we in het volgende hoofdstuk zullen zien door de extreme hoeveelheid afvalstoffen (ontlasting en oplosmiddelen) die deze schimmels in uw bloedbaan, zenuwstelsel en lymfensysteem brengen. Virussen, bacteriën, schimmels en parasieten produceren net zoals een mug of vlieg oplosmiddelen waardoor het makkelijker is uw weefsel op te lossen voordat het opgegeten en verteerd kan worden. Nu verschillen schimmels van virussen en bacteriën op een hele speciale manier. Virussen en bacteriën zijn eencellige dierlijke organismen terwijl schimmels tot het plantenrijk behoren. Hier komt nog bij dat schimmels zich gedragen als een soort sprinkhanenkolonie dat maar een doel heeft en dat is het koloniseren en leegvreten van uw lichaam. In hun gedrag verschillen schimmels dus niet veel van mensen in het koloniale tijdperk. Alles wat ook maar enigszins eetbaar is wordt door deze schimmels aangevallen en opgegeten. De afvalstoffen en oplosmiddelen zorgen voor ontstekingen en allergieën in onze organen, gewrichten, weefsels, cellen etc.

Hoewel deze schimmels al sinds mensenheugenis vertoeven in uw maag-darmkanaal hebben ze zich altijd vrij rustig gehouden omdat ons immuunsysteem meestal op tijd kon ingrijpen. De schimmel op zich is dan ook niet zo gevaarlijk als we dit vergelijken met virussen en bacteriën. Het grote gevaar schuilt in het feit dat ze in staat zijn zich explosief te vermenigvuldigen waardoor ze door hun massale aantal gewoon niet meer te remmen zijn bij de kolonisatie van uw lichaam en de daarbij behorende productie van afvalstoffen. Het is net een mierenkolonie die blindelings miljarden soortgenoten opoffert om een rivier over te steken om zo maar het einddoel te behalen. De 7 + 27 stressveroorzakers en onverwerkte verleden waarbij ook de vervalsing van de menselijke geschiedenis in onze geschiedenisboeken bij hoort hebben er echter voor gezorgd dat we deze beer in de afgelopen 100 jaar steeds meer hebben losgelaten in ons lichaam.

Wanneer de miljarden schimmelkolonisten niet in het maag-darmkanaal geneutraliseerd worden slaan zij toe in uw hele lichaam en veroorzaken wederom een groot aantal stress/allergie gerelateerde symptomen. Een chronische schimmelinfectie is misschien niet fataal maar kan u extreem ziek maken omdat het zich in uw hele lichaam kan nestelen. De reden waarom schimmels lichamelijke en de hieruit schijnbaar voortvloeiende geestelijke problemen kunnen veroorzaken, is gelegen aan het feit dat ze zich ook massaal in uw hersenen en zenuwstelsel vestigen, waardoor de communicatie verstoord wordt en ook de normale enzymen en hormoon productie van o.a. endorphine achterblijft. Dit hormoon zorgt ervoor dat u zich goed voelt. Dit is anders dan andere stressveroorzakers die over het algemeen alleen de zwakste of de voor hen meest aangename plekken in uw lichaam uitkiezen om zich te nestelen en vermenigvuldigen. Een schimmel is absoluut niet kieskeurig en voedt zich met alles wat hij op zijn weg tegenkomt. Een van de belangrijkste schimmel bestrijders naast geen suiker meer eten is een vriendelijke bacterie die smult van deze voor hen overheerlijke zaken. Lactobacilles Acidophilus (zes soorten) zorgt ervoor nadat u de andere stressveroorzakers geëlimineerd heeft dat de schimmel geen kans meer krijgt om zich ongecontroleerd te vermenigvuldigen en de maag-darmwand te overschrijden.

Wanneer u Lactobacilles Acidophilus wilt aanschaffen volgt u weer het advies dat we ook bij Kava Kava + hebben gegeven. Maar ook verse yoghurt is in staat om dit werk uitstekend te ondersteunen. Zij die echter een allergie hebben voor zuivelproducten hebben dus altijd nog Lactobacilles Acidophilis om het werk te doen. Naast deze vriendelijke bacterie zijn er nog een aantal andere op de natuur gebaseerde producten die de werking van het hierboven genoemde product nog verder kan ondersteunen. In de nieuwsbrieven leest u hier meer over. Tot slot is het natuurlijk veel verstandiger om uw eet- en leefgewoonten te veranderen dan om bovenstaande tijdelijke lapmiddeltjes te gebruiken. U raad het al, voorlopig geen geraffineerde suiker, alcohol, wit, gist, varkens- en kalfsvlees, pinda’s, schimmel houdende en onnatuurlijke producten meer en als u echt slim bent lost u de werkelijke oorzaken achter uw suikerverslaving op. Wist u trouwens dat uw amandelen en appendix een uitermate belangrijke rol spelen bij het bestrijden van deze schimmels. De amandelen zijn een onderdeel van uw immuunsysteem en uw appendix zorgt ervoor dat de darmen gesmeerd blijven tijdens de vertering en opname van uw voedsel.

WAAROM HEBBEN WE GEEN SUIKER NODIG

Tijdens de kruistochten werden de Europeanen in het Midden-Oosten pas voor het eerst met suiker geconfronteerd in de vorm van suikerriet. Pas nadat de Spanjaarden en Fransen dit genotmiddel meenamen naar huis begon in de achttiende eeuw de suikercultuur zoals we die vandaag kennen. Suiker was net als kruidnagelen, peper en zout goud waard en werd dan ook tot statussymbool verheven. Pas wanneer je suiker kon betalen hoorde je er in die tijd pas echt bij. Omdat de vraag het aanbod verre overtrof besloot Napoleon om de productie van suikerbieten te verhogen waardoor de oorlogskas steeds kon worden aangevuld en de soldaten volledig afhankelijk werden van deze drug.

Na de ontdekking van het suiker extractie-procede in 1812 door Benjamin Delessert kwam de massaproductie echter pas goed op gang. De prijs van suiker ging al snel omlaag maar het gevoel van rijkdom is tot de dag van vandaag gebleven. Het resultaat is dat de suikerconsumptie in de afgelopen 200 jaar van 1 kilo naar bijna 50 kilo per persoon per jaar is gestegen. Hierbij tellen we dan nog niet eens het indirecte suikergebruik in kant-en-klaar maaltijden, dranken, ijs, fastfood, snoepgoed en conserven. Hoewel er tegenwoordig succesvol campagne wordt gevoerd tegen het directe gebruik van suiker neemt de consumptie van de indirecte suikers tot op de dag van vandaag nog steeds toe. Een glas frisdrank bevat al snel 4-5 klontjes suiker. Allemaal zaken die vooral door de jeugd in steeds grotere hoeveelheden genuttigd worden.

Chantage suikerindustrie
De grote voedingsmultinationals hebben de gezondheidsorganisaties van de Verenigde Naties de oorlog verklaard. Als de World Health Organisation (W.H.O.) en de wereldorganisatie FAO blijven verkondigen dat teveel suiker de gezondheid schaadt, dan zal de industrie ervoor zorgen dat de Amerikaanse regering de betalingen aan de gezondheidsorganisaties stopzet. De maatregel zal zolang duren totdat de WHO en de FAO door de knieën gaan.






Source: http://www.alt-wereld.nl

Sem comentários: